Introductie Zijnsvisie

De Zijnsvisie gaat er vanuit dat we op elk moment kunnen afstemmen op een natuurlijke dimensie die onze diepste aard weerspiegelt. Door deze dimensie als uitgangspunt te nemen wordt ons leven contactvoller en rijker. We ervaren meer inspiratie en er wordt een vanzelfsprekend gevoel van liefde en schoonheid wakker. In feite stemmen we af op onze oorspronkelijke staat: op wie we ten diepste zijn!

Vanuit deze visie bezien we onze neurose als een vorm van wijsheid waarin we onszelf instinctief als kind beschermd hebben tegen schadelijke invloeden.
We hebben onbewust patronen ontwikkeld waardoor we konden omgaan met pijnlijke ervaringen. Er zijn diepe aannames ontstaan waarmee we onszelf en de wereld inkleuren en zo leven we vaak als volwassenen vanzelfsprekend vanuit dit perspectief.

In de begeleiding leer je bewust af te stemmen op jouw natuurlijke aard en wijsheid. Bewust aandacht te geven aan het Ġ hier en nuĠ.
Het onderzoek naar patronen en aannames zal steeds vanuit dit ruime en liefdevolle perspectief plaats vinden. De begeleiding bieden je de mogelijkheid om de Zijnsvisie als pad van levenskunst te kiezen.

Dertig jaar geleden startte Hans Knibbe met de ontwikkeling van de Zijnsvisie. Het is een prachtig uitgebalanceerd pad voor levenskunst geworden die veel mensen diep geraakt en ge•nspireerd heeft. Voor wie de Zijnsvisie een onlosmakelijk deel van hun leven geworden is!